Vodič

KAKO DJELUJE STRANICA OKUPI OTOK?

Internetska stranica je zamišljena kao interaktivna platforma koju zajednički kreiraju i koriste oni koji nude svoje proizvode i oni koji ih potražuju uz podršku LAG-a i FLAG-a Brač te LAG-a i FLAG-a Škoji.

LAG i FLAG Brač te LAG i FLAG Škoji redovito prate ponudu otočnih proizvoda na stranici, kreiraju dodatne sadržaje internetske stranice, snose troškove izrade, održavanja i promocije platforme te stoje na usluzi svima koji se žele registrirati kao ponuditelji proizvoda.

Korištenje ove stranice za kupce i registrirane proizvođače je besplatno i ničim nije obvezujuće, izuzev poštivanja zakonodavstva Republike Hrvatske i Općih uvjeta korištenja internetske stranice/platforme www.okupiotok.eu

KAKO PONUDITI PROIZVODE?

Svi koji nude svoje proizvode mogu ih jednostavno, kvalitetno i besplatno predstaviti, baš kao i svoje gospodarstvo.

TKO SE MOŽE REGISTRIRATI KAO PONUDITELJ?

  • Kako biste se mogli registrirati i predstaviti svoje proizvode, morate zadovoljiti određene uvjete čije ispunjavanje će se provjeriti prilikom podnošenja zahtjeva za registraciju, bilo putem online forme ili Upitnika dostupnog na internetskim stranicama LAG-a i FLAG-a Brač i LAG-a i FLAG-a Škoji, a koji je sastavni dio Općih uvjeta i pravila korištenja internetske stranice www.okupiotok.eu
  • Svatko tko nudi svoje proizvode mora biti formalno registriran sukladno zakonodavstvu Republike Hrvatske te biti upisan u odgovarajući upisnik. Kao dokaz, dostavlja se OIB i REGISTARSKI BROJ ODGOVARAJUĆEG UPISNIKA (MIBPG/broj povlastice/evidencijski broj i sl.).
  • Ponuditelji proizvoda moraju ispunjavati sve zakonske propise koji reguliraju proizvodnju i trgovinu zadanim poljoprivrednim proizvodom.
  • Ponuditelji proizvoda moraju posjedovati računalo i/ili mobilni telefon s omogućenim pristupom internetu kako bi svakodnevno mogli pregledavati pristigle narudžbe i, prema potrebi, korigirati sadržaj vlastite ponude.
  • Prilikom registracije u aplikaciju obavezno je unošenje točnih i važećih podataka jer su oni preduvjet uspješne komunikacije između proizvođača i kupca u postupku narudžbe, dostave i kupnje proizvoda.
  • Vaše poslovanje mora imati sjedište/prebivalište na jednom od otoka: Brač, Hvar, Vis, Šolta.

KORACI ZA REGISTRACIJU

U polju registracija koja je namijenjena ponuditeljima podnesite svoj Zahtjev za registraciju. Nakon što administrator provjeri Vašu prihvatljivost, dodatno ćemo Vas kontaktirati radi kreiranja Vašeg profila i ponude .

KAKO SE ŠTO BOLJE PREDSTAVITI?

  • Koristite što kvalitetnije fotografije kako biste vjerno predstavili sebe i svoje proizvode. Po mogućnosti koriste posebnu fotografiju za svaki svoj proizvod.
  • Što vjernije i zanimljivije, bez pružanja lažnih informacija, opišite svoje gospodarstvo i svoj rad kako biste stekli veću vjerodostojnost.
  • Pratite svoju elektroničku poštu i odgovorite svome kupcu pravovremeno.

Bitno je naglasiti da svaki gospodarski subjekt koji nudi i prodaje vlastite proizvode putem ove platforme mora samostalno voditi brigu o zakonskim propisima i uvjetima koje je dužan ispunjavati kako bi se njegov proizvod mogao staviti na tržište.

LAG Brač, FLAG Brač, LAG Škoji i FLAG Škoji u tom pogledu ne snose nikakvu odgovornost kako je i definirano Općim uvjetima i pravilima korištenja internetske stranice www.okupiotok.eu

KAKO TRAŽITI PROIZVODE?

KATEGORIJA „KATALOG PROIZVOĐAČA“

U kategoriji „katalog proizvođača“ predstavljeni su profili naših ponuditelja koji Vam omogućuju da upoznate lica ljudi koji stoje iza proizvoda – otočne proizvođače, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, ribare i sve one koji su u svoje proizvode utkali dio svog otoka.

Profil ponuditelja donosi popis proizvoda i kontakt ponuditelja.
Pretražujete ih po otoku, kategoriji i vrsti proizvoda, a karta Vam omogućuje da vidite gdje su smješteni.

KATEGORIJA „ODABERI PROIZVOD“

Kroz kategoriju „odaberi proizvod“ pristupate interaktivnom katalogu otočnih proizvoda. Proizvode možete pretraživati po otoku, kategoriji proizvoda i rasponu cijena.

KAKO KONTAKTIRATI PONUDITELJA?

Proizvođača možete kontaktirati izravno putem kontakata koje ostavlja na svom profilu ili dodavanjem proizvoda u listu odabranih proizvoda temeljem koje ćete formirati upit.

Upit, koji sadrži Vaše kontakt podatke i podatke za dostavu putem opcije „pošalji upit“ prosljeđuju se ponuditelju proizvoda koji će Vas povratno kontaktirati.

Za korištenje te opcije potrebno je registrirati se kao kupac, što će Vam omogućiti i davanje recenzija za određene proizvode ili ponuditelje proizvoda.

Za sve poteškoće uvijek se možete obratiti i nama koji pružamo administrativnu podršku.

Napomena: ova internetska stranica napravljena je u dobroj namjeri povezivanja otoka Brača, Hvara, Šolte i Visa te promoviranja otočnih proizvoda i predstavlja dodanu vrijednost poslovanja LAG-a Brač, LAG-a Škoji, FLAG-a Brač i FLAG-a Škoji.

Svi korisnici koriste internetsku stranicu na vlastitu odgovornost. Ponuditelji su odgovorni poslovati sukladno propisima Republike Hrvatske i dobre prakse.
LAG Brač, LAG Škoji, FLAG Brač i FLAG Škoji nisu odgovorni za posljedice spajanja ponuditelja i kupaca.

Detaljnije o uvjetima korištenja doznajte u Općim uvjetima i pravilima korištenja internetske stranice www.okupiotok.eu

Za sve nepravilnosti, slobodno nam se obratite.